kapela CRYSTALLUS

Jsme křesťanská amatérská kapela Crystallus.
Dříve jsem ve farnosti působili jako Zasněžená schola. Po ustálení členů jsme se rozhodli pro změnu nejen názvu, ale také způsobu, jak chceme světu přibližovat živého Boha. Hráváme skoro každou neděli na mši svaté ve Velkých Karlovicích, doprovázíme svatební obřady u nás v kostele a společně se sborem Cantus Gaudium jsme pořádali vánoční koncert. 
Rádi bychom se v budoucnu zaměřili na naši tvorbu (která je ale zatím v plenkách) a šíření povědomí o tom, jak může křesťanská hudba vypadat a jaké je to být mladým křesťanem.

Název Crystallus pochází z latinského slova krystal / křišťál. Ten nejjasnější krystal je pro nás Kristus, kterého chceme lidem ve světě předávat skrz naši hudbu.
Krystaly, ze kterých jsou poskládány sněhové vločky, které byly naším symbolem v době, kdy jsme působili jako Zasněžená schola, jsme si přenesli do nového loga. Kruhový tvar doplněný vločkami představuje korunku patronky našeho kostela, Panny Marie Sněžné. Vločka uprostřed je symbole samotného Krista, který je středem našeho společenství. Stuha modré barvy symbolizuje opět Pannu Marii a červená Ducha svatého, toho, kdo dokáže skrz náš dar hudby oslavovat Boha.

Pokud byste se chtěli o nás dozvědět více, sledujte: 
https://www.instagram.com/cryst.allus
https://www.youtube.com/@CrystallusVK

Tereza Martináková